Welkom op onze website.   Click to listen highlighted text! Welkom op onze website. Powered By GSpeech
Jaarvergadering, 12 juni 2024, aanvang: 20:00 uur, locatie: "De Schalm" te Westwoud.

Inloggen

Zoeken

Taalkeuze

Wie is online

De volgende leden/geregistreerde bezoekers zijn online:

Wijzigingen

Verslag tentoonstelling 2019

affiche TT 2019

Van 17 t/m 19 oktober 2019 heeft onze jaarlijkse Open Tentoonstelling weer plaatsgevonden. Net als vorig jaar had de heer Neefjes zijn schuurkas weer beschikbaar gesteld.

Ondanks dat onze kleindierliefhebberij een moeilijke tijd doormaakt was het aantal ingeschrijvingen voor onze open tentoonstelling dit jaar onverwacht groot. Wel 30% meer dieren dan het gemiddelde over de afgelopen 18 jaar. Zoveel konijnen zelfs, dat we een derde keurmeester voor de konijnen moesten contracteren. In totaal waren er 330 dieren ingeschreven door 46 fokkers uit de regio, waarvan 5 jeugdinzenders.

aantal dieren 2000 2019

Op woendagavond werden de dieren ingekooid en voerde dierenarts J. Anema uit Westwoud weer de veterinaire controle uit.

Op donderdag werden de konijnen, (dwerg)hoenders en sierduiven gekeurd. De 166 konijnen waren verdeeld over drie keurmeesters; Roel Schraa (A), Cor Bregman (C) en Gerrit de Gooijer (B). Leo van Wertering keurde de 24 (dwerg)hoenders en John Hartman de 72 sierduiven.

Roel Schraa Cor Bregman Gerrit de Gooijer Leo van Wetering John Hartman
Roel Schraa Cor Bregman Gerrit de Gooijer Leo van Wetering John Harman

's Middags om ca. 15:30 uur waren de kampioenen bekend.​

de kampioenen

kampioen konijn 2019 kampioen C klasse 2019 jeugdkampioen konijn 2019 kampioen hoender 2019 kampioen hoender 2019

Vrijdag was de eerste showdag. Geen grote aantallen bezoekers, maar de hele dag door liepen er mensen tussen kooien om de fraaie dieren te bewonderen. Zeker het leuke artikel in het Dagblad van Westfriesland (tekst) en de regionale bladen als De Heraut en De Andijker hadden de interesse van het publiek gewekt.

Op vrijdagavond vond de officiële opening plaats. Wethouder van de gemeente Koggenland, mevrouw C.M. van de Pol was uitgenodigd om de officiële handelingen te verrichten. Zij heeft de (hoofd)prijzen uitgereikt en de jubilaris, Henk Bankert (50 jaar lid van de NKB/KLN) zijn oorkonde en speld overhandigd. Daarna was er gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje na te praten.

jubilaris Henk jubilaris 1

We hebben ook een bezoekje gehad van Johan Oudhuis (de door het Facilitair Bureau toegewezen gedelegeerde). Hij heeft zijn kritische blik geworpen en aan de hand van een checklist hebben we de organisatie/administratie doorgenomen. Johan kwam tot de conclusie dat ook dit jaar alles weer perfect geregeld was.

Zaterdag was de tweede showdag. Deze dag was het aantal bezoeker beduidend groter. Het was gezellig druk tussen de kooien.

Op de zaterdag werden tevens de 68 cavia's gekeurd door Aly Bennink-Schilder (A). 's Middags om ca. 16:00 uur waren ook bij de cavia's de kampioenen bekend. De prijzen werden uitgereikt door de keurmeester, Aly Bennink-Schilder.

kampioenen cavia's

Aly Bennink kampioen cavia 2019 jeugdkampioen cavia 2019
Aly Bennink-Schilder

Dit jaar hadden 5 jeugdinzenders in totaal 11 konijnen en 16 cavia's ingezonden.

jeugdkampioen konijn 2019 jeugd konijn2 2019 jeugd konijn3 2019 jeugdkampioen cavia 2019 jeugd cavia 2019

Net als vorig jaar was er voor de jongste kleindiervrienden (t/m 12 jaar) een kleurwedstrijd. De drie fraaiste kleurplaten werden gekozen en de winnaars hebben een leuke prijs ontvangen.

kleurplaat Tessa 3 kleurplaat Maas 6 kleurplaat Jessie 10

Helaas was er weinig animo voor de cavia knuffelkeuring.

Om 17:00 uur nam onze voorzitter, Koos de Weerd het woord. Hij bedankte alle inzenders voor hun inzending, allen voor hun bijdrage aan het welslagen van deze tentoonstelling en sloot de tentoonstelling. Het uitkooien kon beginnen en ca. 2,5 uur later was alles opgeruimd. Mede dankzij de muziekvrienden van Koos. Bedankt jongens.

muziekvrienden Koos

Vele handen maken licht werk!

voorblad vraagprogramma voorblad catalogus

 Klik HIER voor alle foto's gemaakt voor, tijdens en na de tentoonstelling.

onze volgende open tentoonstelling 15 t/m 17 oktober 2020

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech