Welkom op onze website.   Click to listen highlighted text! Welkom op onze website. Powered By GSpeech
Jaarvergadering, 12 juni 2024, aanvang: 20:00 uur, locatie: "De Schalm" te Westwoud.

Inloggen

Zoeken

Taalkeuze

Wie is online

De volgende leden/geregistreerde bezoekers zijn online:

Wijzigingen

Verslag jongdierendag 2018

affiche JDD 2018

Het was weer een zeer geslaagde dag. Helaas minder dieren in de kooien, maar mede dankzij de keurmeesters Jaap Kooijman (konijnen), Ilse Hollander (cavia's) en Arie Bood (sierduiven) toch een gezellige en leerzame dag en daar gaat het toch om bij jongdierendag. De keurmeesters beoordeelden de dieren op bekwame wijze, maar namen ook zeker de tijd om fokkers toelichting te geven.

Jaap Kooijman Ilse Hollander Arie Bood
Jaap Kooijman Ilse Hollander Arie Bood 

Op de dag mochten we ook nog een aantal bezoeker ontvangen. Zo kwamen o.a. Bert Beumer, Jan Kampstra, Marjolein Dekkers en haar moeder, Carla van de Beek, de heer en mevrouw van Vlaaderen,  en de oma en opa van Joeri gezellig effe langs.

DE KAMPIOENEN

Bij de konijnen Henk Bankert met een voedster Rus zwart, bij de cavia's Nadia Meijer met een zeug Lunkarya rood bont en bij de sierduiven Hans van Diepen met een doffer Pauwstraat schimmel. Henk, Nadia en Hans van harte gefeliciteerd.

Konijnen Cavia's Sierduiven
Henk Nadia Hans
fraaiste cavia fraaiste sierduif
Henk Bankert Nadia Meijer Hans van Diepen

De fraaiste konijn in de B-klasse werd de voedster Kleurdwerg zwart van Gert Brouwer en fraaiste van jeugdinzender werd de ram Kleurdwerg tanpartoon van Justin de Wit. Fraaiste cavia van de B-klasse tevens fraaiste van jeugdinzender werd de beer gladhaar crème van Joeri Groot. Ook Gert, Justin en Joeri van harte gefeliciteerd.

ONZE JEUGD

Thijmen Justin onze jeugd Joeri
Thijmen Justin   Joeri

De volledige uitslagen en alle foto's.

Wij willen iedereen bedanken die zijn/haar bijdrage heeft geleverd aan het slagen van deze dag.


Onze jongdierendag zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 1 september. De locatie is gelijk aan vorig jaar, namelijk in de schuurkas van Neefjes Tulpen te Berkhout (Oosteinde 114, 1647AG).

Inschrijving is gesloten

Aantal ingeschreven dieren:

Diergroep Aantal dieren Keurmeester
Konijnen 50 Jaap Kooijman
Cavia's 26 Ilse den Hollander
Sierduiven 15 Arie Bood
Totaal 91  

status per 27 augustus 2018

Iedereen is van harte welkom om de fraaie dieren te bewonderen. Om ca. 09:00 uur begint de keuring.

Wij hopen u te mogen verwelkomen als inzender of bezoeker.


Het vraagprogramma is vanaf heden beschikbaar. Om uw dieren in te schrijven kunt u gebruik maken van het inschrijfformulier (volledig ingevuld emailen of per post opsturen aan secretaris). Natuurlijk kunt u ook digitaal inschrijven.

Helaas heeft de keurmeester die we voor de (dwerg)hoenders hadden gecontracteerd zijn keuring geannuleerd. Indien er voldoende (dwerg)hoenders worden ingeschreven (minimaal 25) gaan we ons uiterste best doen alsnog een keurmeester te regelen. Dat zal niet eenvoudig zijn aangezien de KLN de keurmeestersexamens, die eigenlijk op de Noordshow hadden moeten plaatsvinden, eveneens heeft gepland op 1 september.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech